Kurpitsakakkua kekrin aikaan

Helppo kurpitsakakku


Talvikurpitsat ovat nyt parhaimmillaan ja meillä kurpitsaa meneekin pottumuusiin, leipään ja paahdettuna kurpitsasta syntyy myös ihana lisäke ruoalle kuin ruoalle. Tällä kertaa tuli tehtyä kuitenkin kakku ja mukana reseptissä on toki myös hapanjuuri.

Tämä kakku on siitä ihana, että kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakusta tulee erittäin mehevä ja maku on upean hedelmäinen.

Kurpitsakakku hapanjuurella

Ainesosat:
  • 425g uunissa paahdettua kurpitsaa soseena (käytin myskikurpitsaa)
  • 240g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 200g taloussokeria
  • 100g fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 100g jämäjuurta (ei ruokittua hapanjuurta/ylijäämäjuurta)
  • 150g ruokaöljyä
  • 1tl ruokasoodaa
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl kanelia
  • 2tl piparkakkumaustetta
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1/2tl suolaa
Tee kakku näin:

Paperoi irtipohjavuoka tai rasvaa se. Reseptistä voi tehdä myös uunipellillä yhden levykakun, tee tuolloin resepti 1.5 kertaisena. 

Sekoita kurpitsasose, sokerit, öljy, juuri ja kananmunat. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita, kunnes massa on sileää ja tasaista. 

Paista 175-asteisessa uunissa n. 45-50min. Kokeile tikulla kypsyys. 

Kakun vaiheet. Ylävasemmalla jämäjuuri, jota sekoitin taikinaan.

Kuorrute:
  • 350g tomusokeria
  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • Paketti Philadelphia-juustoa
  • 2tl vaniljaa
  • Halutessasi sitruunankuorta/appelsiininkuorta tms.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vanilja. Älä vatkaa lisäyksen jälkeen liian kauan (n. 1min).

Kakun kokoaminen:

Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan. Jaa kuorrute kakun väleihin ja päälle. Anna vetäytyä kylmässä.

Kuorrute on pursotettavaa ja sopii hyvin myös vaikka kuppikakkuihin, joita tästä taikinasta voisi hyvin myös tehdä. Itse viikonlopun rentoilun lomassa kuorrutin tällä kertaa vain palettiveitsellä, jolla tein pintaan vähän aaltoja.

Päälle sopii karamellisoidut pähkinät, kinuski tai hunaja sekä monet muut. Kuvan kakussa vaan muutama nopea suolakinuskiraita tällä kertaa. 

Siinäpä se, helppo herkku pomminvarman kuorrutereseptin kera. 

Ihania leivontahetkiä,
-Taina

Kommentit

Suositut tekstit