Perunarieskat hapanjuurella

Perunarieska jämäjuurella

Toinenkin nopea ylijäämäjuuriresepti tuli tehtyä samana päivänä biscuittien kanssa. Tämä on sellainen luottoresepti ja herkku, joka ei tässä talossa juurikaan ehdi vanheta. Tosin tulipa ne biscuititkin jo kaikki syötyä. :)

Kurpitsainen muusi lisää rieskoihin ihanan värin ja maun.

Resepti perunarieskalle

  • 200g jämäjuurta
  • 700g perunamuusia (käytän yleensä peruna-kurpitsamuusia)
  • 270g puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 50g ohrajauhoja (voi käyttää muitakin tai pelkkää vehnää)
  • 90g kananmunaa tai yksi ankanmuna
  • 1-2tl suolaa

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset keskenään, kunnes sinulla on löysähkö taikina. Hyvän rieskan salaisuus on löysä taikina.


Kuumenna uuni 225-asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota taikinasta kahdella ruokalusikalla pellille kekoja 9kpl/pelti. Tästä määrästä syntyy n. 12 rieskaa eli kaksi pellillistä.


Muotoile rieskat jauhotetuin käsin lempeästi pyöreiksi ja taputtele ne ohuiksi lätyiksi. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja paista n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on mukavan rapea ja sisus vielä pehmoinen. Laita valmiit rieskat leivinliinan sisälle ja eikun syömään. 

Valmiit rieskat pullistelivat ihanasti.

Mukavia leivontahetkiä,
-Taina

Kommentit

Suositut tekstit