Italialainen marenki voikreemi ja helppo sulkaaganache

Kaksi herkkua yhdellä kertaa

Kronitsien teon yhteydessä tuli tehtyä pitkästä aikaa myös hiukan parempaa voikreemiä ja kunnon suklaaganache. Huolella tehty leivonnainen ansaitsee arvoisensa makuparit.

Kronitsit, täytteenä ohjeen kreemi ja pinnalla maitosuklaaganache.

Ensimmäisenä italialainen marenki, joka kuulostaa hurjalta, mutta ei ole sitä. Tästä tehdään voikreemi lisäämällä huoneenlämpöinen voi, mutta tämä toimii ihanana vaahtotäytteenä tai kakun kuorrutteena ilman voitakin. Valkuainen käytännössä kypsyy sokerisiirapin lisäyksessä.

Italialainen marenki-voikreemi

  • 250g sokeria
  • 59g vettä
  • 4 munanvalkuaista
  • 1tl vaniljaa
  • 225g huoneenlämpöistä voita kuutioina
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi (soft peaks).
Valkuaisvaahto alkuvispauksen jälkeen.

Sekoita vesi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi korkealla lämmöllä ja keitä, kunnes vesilasiin pudotettu tippa pysyy kasassa, mutta on vielä muokattavaa (ns. soft ball stage). Tässä ei mene kauan.

Jatka marenkin vatkaamista suht nopealla teholla ja valuta sokerisiirappi ohuena nauhana hitaasti valkuaisten joukkoon. Vältä osumasta vispilään, sillä tämä voi lennättää sokerin kulhon reunoille. Älä kaada liian nopeasti, jotta et tee vahingossa munakokkelia. 

Jatka vatkaamista, kunnes kulhon kylki on tunnustellessa huoneenlämpöiseksi jäähtynyt. 

Valmis italialainen marenki.

Lisää voi pienissä erissä ja vatkaa aina niin kauan, että koko pala on sekoittunut. Jatka näin koko voimäärän ajan, kunnes sinulla on kuohkea valkoinen vaahto.

Valmis kreemi voin lisäämisen jälkeen.

Mausta valmis kreemi vaniljalla ja käytä. Jos laitat kreemin jääkaappiin, se tulee vatkata uudelleen ilmavaksi ennen käyttöä. 


Kreemin voi maustaa millä tavalla vain, tämä kestää hyvin maustamisen ja makulisät. 

Helppo maitosuklaaganache

  • 125g maitosuklaata
  • 3/4dl kuohukermaa
  • Nokare voita (voi jättää poiskin)
  • Ripaus suolaa
Kuumenna kerma mikrossa lähes kiehuvaksi.
Lisää suklaa paloina ja anna seistä koskematta 3min. 

Sekoita hyvin. 

Jos suklaa ei ole kokonaan sulanut, mikrota varoen muutama sekunti kerrallaan. 

Lisää suolaripaus makua korostamaan ja halutessasi sekoita joukkoon nokare voita tuomaan lisäkiiltoa. 

Tämä toimii hyvin kuorrutteena. 

Isänpäivän juustokakku kuorrutettuna reseptin ganachella.

Leipomisiin,
-Taina





Kommentit

Suositut tekstit